top of page
IMG_E2727.JPG
DSC_4743.jpg
IMG-2902.jpg
IMG-2900.JPG

Yoga typer hos Yoga På Toppen

Hatha yoga

Hatha er den mest udbredte yogastilart i den vestlige verden og kan betegnes som klassisk yoga. Den er en praktisk tilgang til yogaen.

Hatha yoga består af 5 dimensioner;  yogastillinger/asana, åndedrætsteknikker/prayanama, kropslåse/bandha, håndbevægelser/mudras og renselsesteknikker/shatkarma.

I hatha yoga arbejder vi med kroppen som indgang til sindet. Ved at lave yogastillinger, åndedrætsøvelser og håndbevægelser opnåes  øget fred i tanke og sind.

Hovedvægten er på opmærksomhed på krop og åndedræt, styrke, fleksibilitet, balance, koncentration samt  tilstedeværelse i nuet.

Til klasserne er der planlagt sekvenser af yogastillinger, der ofte  fokuserer på  et bestemt tema eller har fokus på bestemte virkninger. Det kan for eksempel være fokus på ryg, skuldre, fordøjelse eller stress-nedsættelse.

Som regel arbejde vi med den enkelte stilling i 10-12 åndedrag.

Yoga Nidra - en guidet meditationsform

Yoga nidra betyder ‘yogaens søvn’ og er en dybt afstressende teknik, hvor man bliver guidet ind i en meditativ tilstand. Den giver dig ro fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. I Yoga nidra slapper du af via kropsskanning og fokus på åndedræt, sanser og følelser. Vi arbejder med visualiseringer og du skal sætte en intention, som hjælper dig med at nå dine mål. 

Yoga Nidra kan hjælpe dig til at give slip på vaner og mønstre ved at så et frø i din underbevidsthed til at igangsætte forandringer i dit liv.

Astanga yoga

Ashtanga yoga er en traditionel og meget dynamiske og fysisk udfordrende form af yoga. Den er udviklet af K. Pattabhi Jois i 1940'erne.

Den består af en fast serie af stillinger, som altid udføres i samme rækkefølge. Alle stillinger laves i sammenhæng med åndedrættet. Ofte holdes en stilling i 5 åndedrag.

Ved at gentage samme stillinger hver gang du laver yoga, vil du opleve at du bliver bedre til at mestre dem. Når du mestre flere og flere, vil der langsomt blive bygget på serien med nye stillinger. På den måde kan du fordybe dig samtidig med at du også har noget nyt, du kan arbejde med.

 

Udendørs yoga

I sommer halvåret elsker jeg at rykke yogapraksisen ud i det grønne, og lad den blå   himmel, vinden og sandet under fødderne give en mere sanselig oplevelse, som gavner sindet.

Yoga På Toppen tilbyder yoga i haven på en lækre træterrasse og yoga på stranden i Skagen. Hold øje på facebooksiden, hvor der vil blive annonceret pop op yoga i løbet af sommeren.

Yoga for grupper

Vil du og dine venner forkæles med en yogatime eller skal dit firma holde  et event, så kontakt Yoga På Toppen og hør nærmere.

bottom of page