top of page

Yogatyper hos Yoga På Toppen

Yoga er en praksis med rødder i ældgamle traditioner, og det har udviklet sig til alverdens stilarter over tid. Hver stil har sine unikke træk og tilgange, der appellerer til forskellige mennesker og deres behov.

 

Her kan du læse om de yogastilarter, jeg tilbyder hos Yoga På Toppen:

Hatha yoga

Hatha er den mest udbredte yogastilart i den vestlige verden og kan betegnes som klassisk yoga. Den er en praktisk tilgang til yogaen. Hatha yoga består af 5 dimensioner;  yogastillinger/asana, åndedrætsteknikker/prayanama, kropslåse/bandha, håndbevægelser/mudras og renselsesteknikker/shatkarma. I hatha yoga arbejder vi med kroppen som indgang til sindet. Ved at lave yogastillinger, åndedrætsøvelser og håndbevægelser opnåes  øget fred i tanke og sind.Hovedvægten er på opmærksomhed på krop og åndedræt, styrke, fleksibilitet, balance, koncentration samt  tilstedeværelse i nuet. Til klasserne er der planlagt sekvenser af yogastillinger, der ofte  fokuserer på  et bestemt tema eller har fokus på bestemte virkninger. Det kan for eksempel være fokus på ryg, skuldre, fordøjelse eller stress-nedsættelse. Som regel arbejde vi med den enkelte stilling i 10-12 åndedrag.

IMG_5033.HEIC

MediYoga

Yoga som medicin. Medicinsk yoga er en blid yogaform, som kan gavne alle. I MediYoga øver du din evne til nærvær, fokus og koncentration gennem blide yogaøvelser, åndedrætsteknikker, afspænding og meditation. Du øver dig i at lytte til kroppen - kroppen, som altid fortæller dig hvad du har brug for.

 

MediYoga kan hjælpe dig til større kropsbevidsthed, den afbalancerer dit nervesystem, og støtter kroppens egne helbredende processer.

Mediyoga har positiv effekt på:

- stress, angst og uro

- udfordringer med søvn

- udfordringer med åndedrættet

- følger efter hjernerystelse

- hovedpine

- hjerte-kar sygdomme

Nyt hold MediYoga starter d. 2. september. Se her

Yogaen kan udføres på gulvet eller siddende på en stol.

 

MediYoga er en terapeutisk forskningsbaseret yogaform, udviklet til brug i sundhedsvæsenet. MediYoga formidles kun af sundhedspersonale, som har medicinske, fysiologiske og anatomiske kompetence.

Embodied Yin yoga

Embodied Yin Yoga er blid og groundende og bygger på yin/yang filosofi og traditionel kinesisk medicin. En yogaform som styrker forbindelsen mellem din krop og dit sind. Den stimulere energien i kroppen og balancere dit nervesystem.

Yogaen udføres primært liggende og siddende.

 Timen starter med pranayama/åndedrætsøvelse, herefter laves yogastillinger med fokus på intuitivt at mærke kroppen og lytte til den.  Stillingerne holdes ofte mellem 3 og 5 minutter med blid bevægelse imens. Gennem yogaen øver du tilstedeværelse i nuet og opnår en bedre forståelse og accept af dig selv. Timen afsluttes med afspænding/meditation. 

Yoga På Toppen tilbyder pt ikke hold forløb i yin yoga.

IMG_E2727.JPG
luca-franzoi-bcUVAisaQBk-unsplash.jpg

Yoga Nidra en guidet meditationsform

Yoga nidra betyder ‘yogaens søvn’ og er en dybt afstressende teknik, hvor man bliver guidet ind i en meditativ tilstand. Den giver dig ro fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. I Yoga nidra slapper du af via kropsskanning og fokus på åndedræt, sanser og følelser. Vi arbejder med visualiseringer og du kan sætte en intention, som hjælper dig med at nå dine mål. 
 

Yoga Nidra kan hjælpe dig til at give slip på vaner og mønstre ved at så et frø i din underbevidsthed til at igangsætte forandringer i dit liv.

Yoga nidra er en del af de fleste yogatimer hos Yoga På Toppen.

Astanga yoga

Ashtanga yoga er en traditionel og meget dynamiske og fysisk udfordrende form af yoga.

Den består af en fast serie af stillinger, som altid udføres i samme rækkefølge. Alle stillinger laves i sammenhæng med åndedrættet. Ofte holdes en stilling i 5 åndedrag.

Ved at gentage samme stillinger hver gang du laver yoga, vil du opleve at du bliver bedre til at mestre dem. Når du mestre flere og flere, vil der langsomt blive bygget på serien med nye stillinger. På den måde kan du fordybe dig samtidig med at du også har noget nyt, du kan arbejde med.

Yoga På Toppen tilbyder pt ikke hold forløb i astanga yoga.

IMG-2902.jpg
14.png

Udendørs yoga

I sommer halvåret elsker jeg at rykke yogapraksisen ud i det grønne, og lad den blå himmel, vinden og sandet under fødderne give en mere sanselig oplevelse, som gavner sindet.

Derudover tilbyder jeg yoga i haven på min skønne træterrasse og yoga på stranden i Skagen.

Hvis du har lyst til at være med, så hold øje på min facebookside, hvor jeg vil annoncere pop-up yoga i løbet af sommeren.

Vil du og dine venner forkæles med en yogatime eller skal din virksomhed holde et event, hvor I har lyst til at yoga skal være en del af dagsordenen, så kontakt mig, Lene, på telefon eller mail og lad os lave en aftale. 

IMG_1191.jpg
bottom of page