top of page

DEN LEVENDE GUDINDE

Dagens blog indlæg handler ikke om yoga, men om Nepals levende gudinder.

De fleste kender til Dalai Lama og til hvordan der ved hans død igangsættes en søgen efter hans reinkarnation.

På samme måde finder man også den næste Kumari.

Kumarien er inkarnationen af gudinden Taleju og tilbedes både af buddhister og hinduer.

Hun udvælges blandt piger af den buddhistiske guldsmede kaste Shakya.

Hun skal være super sund og må endnu ikke have tabt sin første mælketand.

Og så skal hun have en række kendetegn: det sorteste hår og øjne, hals som en konkylie, brystkasse som en løve, øjenvipper som en ko, en blød stemme som en and og yndige fødder og hænder og 20 tænder.

Hendes horoskop gennemgås og det sikres at hendes familie er kongetro.

Nu starter en række test, hvor den vildeste foregår i forbindelse med festivalen Dashian. Her ofres 108 bøfler og geder, hovederne lægges på templets gårdsplads og i stearinlysenes skær danser maskerede mænd rundt i gården.  Den kommende Kumari må ikke udvise frygt undervejs - ellers udsættes den næste pige for testen. Hun skal sove alene i rum med de afhuggede hoveder uden at vise frygt. Kan hun det, er hun klar til den afsluttende test, hvor hun skal “genkende” og udvælge den tidligere Kumaris ejendele. En fejlfri udvælgelse er det sikre tegn på, at hun er den næste Kumari.

Nu tager præsterne hende igennem renselsesritualer, som gør hende klar til at blive besat af gudinden i Taleju templet. Hun klædes i rødt og guld og føres til Kumari boligen. Fremover vil hun kun forlade den i forbindelse med ceremonier og hun må aldrig igen betræde jorden udenfor boligen, men vil blive båret rundt. Hendes fødder er hellige, hun må ikke bruge sko- højst røde strømper. Hun vil altid være klædt i rødt og guld, have opsat hår og være bemalet i ansigtet.

Hendes liv vil for altid være forandret. Hun vil leve som en prinsesse og skal udføre ceremonielle pligter. Hun vil kun sjældent se sin familie. Der vil blive udvalgt nogle få legekammerater til hende. Præstinderne vil lærer hende op i hendes pligter og nu om dagen får hun også lov at modtage almindelig undervisning.

Hendes guddommelige styrke menes at være så stor, at bare en glimt sf hende(som jeg fik på denne tur) bringer held og lykke. Hver dag samles folk i gården under hendes vindue i håb om at se hende. De få udvalgte for lov at komme i audiens hos hende og kysse hendes hellige fødder, mens hun sidder på sin gyldne løvetrone. Imens holder de skarpt øje med hendes ansigtsudtryk for græder eller griner hun, kan du forvente sygdom og død, gnider hun sig i øjnene varsler det den sikre død. Ryster hun kan du regne med en tur i fængsel og spiser hun af dine offergaver kan du forvente finansielle tab.

Det er bedst,  hvis hun er stille og udtryksløs, da vil dine ønsker gå i opfyldelse.

Når Kumarien når puberteten og får sin første menustration er det slut med gudinde status og Taleju forlader pigens krop.

Hun skal nu vende tilbage til sin familie, til et almindeligt hverdagsliv med opgaver hun ikke kender. Folk vil være overtroiske omkring hende og tror bl.a at hvis en mand gifter sig med hende, vil han dø indenfor 6 måneder.

Det er en stor ære for familien at deres datter bliver Kumari, men det lyder som et svært liv for pigen bagefter.

Ja kulturer er forskellige. Fascinerende, men uforståeligt.

Hilsner fra Nepal

Lene🙏🏻

19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Yoga retreat i Skagen -Hvorfor?

YOGA RETREAT I SKAGEN - HVORFOR? Retreat betyder at trække sig tilbage. Ved at trække dig tilbage fra hverdagen giver du  dig selv mulighed for at stoppe op, lytte til kroppens signaler, kigge indad o

Comments


bottom of page