top of page

YOGAENS HVEM, HVAD, HVOR OG HVORFOR

Hvorfor mon du begyndte at gå til yoga? Sandsynligvis var det med udgangspunkt i noget fysisk- styrke, kondition, udstrækning, en skavank eller et ønske om bedre velvære- det er vist udgangspunktet for de fleste. Og måske fandt du - som mange andre - ud af at yogaen kunne give dig meget mere end det.


HVORFOR yoga? Iyengar skriver at yogaen gør det muligt at nå til en oplevelse af fuldkommenhed. At den er en vej til at opnå indre ro, balance og at den kan lære os at reagere på livets udfordringer på en måde,  så vi ikke rystet i vores grundvold.

Måske ikke lige de ord jeg ville sætte på, men det giver alligevel god mening. At bl.a yogastillinger og åndedrætsteknikker styrker dit fokus, giver mere ro og mindre tankemylder og giver dig et ståsted i forhold til hvordan du reagere i hverdagen.


HVEM er yoga for? Min yogalærer Prakesh konstaterede: Hvis du kan trække vejret, kan du lave yoga:)

Som sagt begynder de fleste at dyrke yogaen af fysiske grunde - en dårlig ryg eller en stiv krop og opdager først senere dens virkning på tanker og mentalitet.


HVAD er yoga egentlig? Prakesh gennemgik mange definitioner, som mere eller mindre betød det samme: yoga styrker forbindelsen mellem krop, sind og sjæl. Det stemmer nok ikke helt overens med din forestilling, da du startede til yoga. At udgangspunktet ikke er fitness, men at når de fysiske øvelser udføres med fokus bliver det til yoga, og er med til at skabe forbindelse til og stilne dine tanker.  Også dejligt at vide, at yogaen kan være i alt du foretager dig med fokus - som når du kommer i flow med strikketøjet, en god bog eller kagebagning og helt glemmer tid og sted.


HVOR: Yogaen stammer fra Indien. Den er ikke en religion, men en slags vejviser. Den ser alle mennesker som lige - om du er fra Vesten, Østen og hvilken hudfarve du har. Der er ingen forskel på os - forskellen er kun de tanker og traditioner vi har med os.


Der er så mange niveauer at dykke ned i, fra det fysiske, det følelsesmæssige til det mentale, det intellektuelle og spirituelle. Jeg er næsten lige begyndt - glæder mig til rejsen og oplevelserne på vejen.


Her i Kathmandus virvar af gader og gyder med tudende motorcykler og mennesker overalt, med østens dufte i næseborene og ukendte oplevelser i stimevis, bliver ens tanker og ego konstant forstyrret. Men yogaen har givet mig redskaber til at vælge hvordan jeg reagere på omgivelserne, til at være til stede i nuet og bevare min indre balance - i hvert fald det bedste af tiden:)


Lene🙏🏻30 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

Yoga retreat i Skagen -Hvorfor?

YOGA RETREAT I SKAGEN - HVORFOR? Retreat betyder at trække sig tilbage. Ved at trække dig tilbage fra hverdagen giver du  dig selv mulighed for at stoppe op, lytte til kroppens signaler, kigge indad o

1 Comment


Dorte Flagstad
Dorte Flagstad
Nov 07, 2022

Jeg var i Nepal, Kathmandu og Lukla mv. for 10 år siden😉 en magisk rejse som vi aldrig glemmer🙏 Tak for skønne billeder og beskrivelser ♥️

Like
bottom of page